Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Firefox OS вече може да бъде изпробвана в браузър
FirefoxНовата мобилна ОС на Mozilla вече е достъпна чрез обикновено браузърно допълнение. Засега обаче става въпрос само за прототип на платформата, така че нестабилност и грешки при работата са много вероятни.

След първоначалния анонс на собствената мобилната операционна система, наречена Firefox OS, Mozilla бавно, но сигурно се приближава към заветната цел на завършването й, споделяйки пътьом все повече подробности за тази интригуваща "облачна" платформа, известна по-рано като Boot to Gecko. Както е известно, в основата на въпросната операционна система лежи едноименния браузър на Mozilla - подход доста сходен с този на Google и нейната Chrome OS.

Firefox OSСега става ясно, че с помощта на просто допълнение към Firefox всеки желаещ може буквално за минути да се запознае с новата мобилна операционна система чрез емулатор. Всъщност докато по-рано потребителите трябваше да инсталират B2G Desktop средата ръчно (което беше по-сложен процес), сега новото браузърно допълнение опростява значително процеса на инсталиране и обновление.

Редно е да подчертаем обаче, че Firefox OS все още е далеч от завършения си вид, така че грешките, бъговете и проблемите при работа с платформата са гарантирани. От друга страна споменатият браузърен емулатор е предназначен по-скоро за разработчиците, които биха искали да оценят потенциала на новата ОС. Разбира се, най-нетърпеливите ентусиасти, които просто искат да видят как изглежда бъдещият масов конкурент на iOS, Android и Windows Phone, също могат да хвърлят едно-две очи.

Firefox OSБраузърната добавка-емулатор на Firefox OS се предлага на специална уеб-страница, където е достъпна във версии за Linux, Mac и Windows (като в последния случай е особено нетабилна). След като си я свалите, просто трябва да изберете «Firefox OS Simulator» от менюто на уеб разработчика (Tools > Web Developer > Firefox OS Simulator) и да сложите превключвателя вляво на положение "включено". В резултат ще се появи нов прозорец (с резолюция 320 x 480), в който ще бъде заредена новата мобилна ОС.

Firefox OSСлед инсталиране отначало емулаторът може да работи доста бавно, но след това "загрява", твърдят колеги, които вече са го изпробвали. За управлението се използва мишка, която в случая изпълнява и специфичните сензорни команди. Уникалните за специфичните модели телефони функции, разбира се няма да работят, но чатът например работи (макар че отговаря бот). Работят също предварително инсталираните приложения, озвучаването и възможностите за видео плейбек.

Всъщност можете да изпробвате и сами, само не забравяйте, че срещу Firefox OS все още с големи, червени букви е написано "алфа-версия".
admin на November 27 2012
Коментари
Няма написани коментари
Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар
Оценки
Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13173]
Registry Mechan... [12929]
Super MP3 Downl... [12913]
Microsoft Secur... [12640]
Rotativki [11670]
Hiren`s v10.0.9 [9652]
K-Lite Mega Cod... [9106]
BitComet 1.21 F... [9088]
Black Market fo... [8201]
MOBILedit! 6.1.... [7772]
Ново от Калдата