Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Разработчици се заеха с възкресяването на TrueCrypt
truecryptНовината за края на проекта TrueCrypt озадачи мнозина и накара специалистите да се замислят за истинските причини за края на популярния за скриване на данните.

След 10 години в публичното пространство, миналата седмица посетителите на официалната страница на проекта бяха пренасочвани към страницата на TrueCrypt на платформата на sourceforge, където ги посрещаше съобщение, обявяващо софтуера за вече несигурен, като потребителите му се съветват да почнат използването на вградения в Windows инструмент за криптиране на данните.

Докато едни се почесваха озадачено по главата какво става, други решиха да вземат нещата в свои ръце и да възкресят популярният . Става дума за разработчици, ръководени от Томас Брюдерер (Thomas Bruderer) и Йозеф Дьокбрийдер (Joseph Doekbrijder).

На новосъздадения сайт truecrypt.ch разработчиците координират усилията си, за да предоставят вече съществуващите версии и възнамеряват да развиват кода на програмата, така че потребителите да са спокойни, че данните им ще са добре скрити от нежелани погледи. Преди обаче да се захванат с развитието на програмата, те ще трябва да намерят подходящи хора, които да им помогнат в работата и да изчакат проверката на TrueCrypt за наличието на скрити "задни вратички" от страна на Вашингтон.

И да, разширението.ch не е случайно, а това, че новият дом на TrueCrypt ще е Швейцария, означава, че и разработчиците ще са далеч от ръцете на американските закони и работата им няма да прекъсне поради някакви сложни юридически формулировки на американската законодателна система. Наскоро друга услуга, помагаща на хората да скрият присъствието си от следене и компрометиране на данните - ProtonMail - също смени дома си със спокойствието на алпийската държава.

Освен това новият екип занимаващ се с поддръжката на криптософтуера прави нещо различно от оригиналните разработчици на TrueCrypt - не крият истинските си имена за разлика от създателите на оригиналната програма, чиято самоличност е забулена в тайнственост. На самия сайт освен, че може да се свали и всяка от старите версии на програмата, може да откриете и изходния код на TrueCrypt.

"Последните 36 часа показаха, че TrueCrypt е наистина крехък продукт и е нужно да бъде изграден на една по-солидна основа. От днес започваме да предлагаме програмата в оригиналния й вид и се надяваме да организираме около него една солидна база за в бъдеще", пишат двамата разработчици в новия сайт на програмата.

pafkata86 на June 04 2014
Коментари
Няма написани коментари
Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар
Оценки
Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13354]
Registry Mechan... [13122]
Super MP3 Downl... [13102]
Microsoft Secur... [12834]
Rotativki [11887]
Hiren`s v10.0.9 [9737]
K-Lite Mega Cod... [9214]
BitComet 1.21 F... [9165]
Black Market fo... [8367]
MOBILedit! 6.1.... [7937]
Ново от Калдата