Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Телефонните номера могат да изчезнат съвсем скоро
MobileВъзможно ли е една от най-уникалните технологии, измисляни някога – телефонният номер – да изчезне? Като всяко изобретение, рано или късно и то е заменяно с нещо по-модерно и удобно. IT индустрията търпи развитие до такава степен и с такава скорост, че съвсем скоро набирането на определени цифри ще бъде излишно, ако пожелаем да се свържем с близък или познат. Така смятат и експертите от TechCrunch.com, които наскоро изложиха и доводите си за своята не толкова странна и учудваща теория. Тя се базира на едно от последните изказвания на ръководителя на най-голямата в момента социална мрежа – Facebook. На въпроса дали втората по посещаемост страница ще съществува след сто години Mark Zuckerberg отговаря с риторичния въпрос: „А дали телефоните ще оцелеят до тогава?”. Тази реплика подтикна екипа на TechCrunch.com да мисли, че телефоните и телефонните номера най-вероятно ще изчезнат до пет години. Според експертите те ще бъдат заменени с по-нови услуги и устройства.

Първата основна промяна в тези услуги ще бъде именно отпадането на телефонния номер. Подобна реконструкция е вече предизвикана от комуникационни услуги като Skype и Voice на Gmail. По мнение експертите обаче бъдещите телефонни услуги ще се основават най-вече на социалните мрежи като Facebook. Те очертават три недостатъка на телефонния номер – той не позволява контрол върху входящите обаждания, свързан е към определено устройство, а не към самите вас и като цяло осигурява ограничени възможности. С навлизането на социалните мрежи в сферата на комуникационните и мобилни технологии всички тези недостатъци ще бъдат превъзмогнати, аудиторията ще е доволна, а телефонът такъв какъвто го познаваме днес – може би ще намери своя край.

Все още е рано и трудно да се определи обаче кога всички горепосочени нововъведения ще бъдат въведени, а старите технологии – премахнати от ежедневния ни живот. Със сигурност обаче тази стъпка напред ще бъде изключително печеливша за едни, и унищожаване на бизнеса за други.
admin на August 30 2010
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13174]
Registry Mechan... [12929]
Super MP3 Downl... [12916]
Microsoft Secur... [12642]
Rotativki [11672]
Hiren`s v10.0.9 [9653]
K-Lite Mega Cod... [9107]
BitComet 1.21 F... [9088]
Black Market fo... [8207]
MOBILedit! 6.1.... [7775]
Ново от Калдата