Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Вижте тайните кодове за Android, отключващи редица настройки и функции
AndroidСмартфоните, работещи под управлението на ОС Android имат редица скрити настройки, до които може да се стигне с помощта на секретни кодове. Тези кодове трябва да се използват внимателно, понеже дават достъп до най-дълбоките и най-важни настройки на смартфона.

Използването на тези кодове става на собствен риск. Те са открити и събрани от най-различни уеб-сайтове от потребители, които са разглеждали и тествали своите мобилни телефони и ако се

admin на January 15 2016
Microsoft спира техническата поддръжка на ОС Windows 8
Windows8На 12-ти януари тази година Microsoft спира техническата поддръжка на операционната система Windows 8. До това твърде странно състояние на нещата се стигна в резултат от третирането на Windows 8.1 като сервизен пакет за Windows 8. Ако използвате Windows 8 на вашия компютър, то имате 3 варианта за избор: обновяване до Windows 8.1, ъпдейт до Windows 10 и даунгрейд до Windows 7.
admin на January 10 2016
Apple регистрира домейна apple.car
AppleApple регистрира цели три домейна с имена, свързани с автомобили, което засилва още повече слуховете за евентуалния проект Car.

Имената на трите домейна са apple.car, apple.cars и apple.auto, а данните от Whois разкриват, че регистрацията е направена чрез компанията за регистриране на домейни MarkMonitor Inc. Освен това тя се занимава със запазване на имена на домейни за големи компании с цел да не могат да бъдат присвоени от недобросъвестни трети страни.

pafkata86 на January 10 2016
lighttpd 1.4.39
lighttpdlighttpd е уеб сървър, специално проектиран да бъде бърз, сигурен и заемащ минимално количество ресурси. Първоначално е създаден като решение на проблема C10K - обслужване на 10000 едновременни заявки на уеб сървър, но впоследствие придобива световна популярност. Оптимизиран е да обслужва максимално количество заявки, заемайки възможно най-малко системни ресурси. Това го прави желан избор в среди, които имат проблеми с натоварването. Приложението може да работи в Unix/Linux среди и Windows (чрез Cygwin). lighttpd
admin на January 02 2016
Първия руски процесор Baikal-T1 започва в началото на 2016 година, чипът струва $60
HardwareРуската компания "Байкал Електроникс" съобщи, че в началото на следващата година стартира масовото производство на първия руски процесор Baikal-T1. Цената на чипа е в размер на 60 американски долара. Да си припомним, че това е двуядрен 32-битов MIPS Warrior процесор. Първата партида от серийното производство е поръчана от руски и чужди компании, включително "Акститех", "Lanner" и други.
admin на December 23 2015
Wine 1.8
WineWine е чудото, позволяващо ви да стартирате Windows приложения под Linux. Програмата ще Ви предостави Windows интерфейс за Linux базирани системи.

С Wine можете да пуснете любимите си Windows програми в Linux работна среда като самата програмата е абсолютно независима от Windows, понеже е изградена на базата на код, различен от този на Microsoft, но същевременно може да използва и неговите динамични библиотеки.

admin на December 20 2015
Microsoft иска да ни научи да използваме Linux чрез неговите нови програми за сертифициране
ПриятелиСамо преди няколко години Linux и Microsoft бяха жестоки врагове и корпорацията негодуваше срещу софтуера с отворен код. Въпреки това, гигантът от Редмънд смекчи позицията си и многократно показа любовта си към Linux. Сега Microsoft предлага програма за сертифициране, която ще ни научи как да управляваме и работим с Linux-системи в електронния облак Azure.
admin на December 11 2015
Notepad++ 6.8.8 Final
Notepad ++Notepad++ е сорс редактор с отворен код, поддържащ синтактично оцветяване за следните езици: C, C++, Java, XML, HTML, PHP, Java Script, RC resource file, makefile, ASCII art file (разширание .nfo), doxygen, ini file, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, CSS, Pascal, Perl и Python. Написан е на C++, притежава красив интерфейс, предразполагащ към работа, налице е и пълна поддръжка на Drag'N'Drop.

Някои от основните възможности на Notepad++ са: оцветяване на програмните езици и

admin на December 10 2015
LibreOffice 5.0.4 Final
LibreOfficeСлед закупуването на Sun Microsystems от Oracle разработчиците на OpenOffice.org създадоха независим форк на проекта, наречен LibreOffice.
Новият проект съдържа всичко необходимо за един офис пакет - текстообработваща програма, електронни таблици, програма за презентации, за графика и доста други, като повечето са по-добри от предложенията на Microsoft. С възможност за създаване на HTML файлове, таблици и т.н. Пакетът работи с набиращия популярност и изключително перспективен документен формат ODF.

admin на December 03 2015
AIMP 3.60 Build 1503 Final
AIMPAIMP е мощен, надежден и пълнофункционален мултимедиен център.

AIMP е безплатен, има малък размер, богата функционалност и използва минимална част от системните ресурси. Благодарение на вградените програми, ще може бързо да прекодирате музика от един формат в друг, да записвате звук от микрофон, да редактирате тагове, да преименувате и сортирате файловете и др.

Поддържа плъгини, скинове и всичко, с което...

admin на September 27 2015
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13585]
Registry Mechan... [13359]
Super MP3 Downl... [13352]
Microsoft Secur... [13057]
Rotativki [12117]
Hiren`s v10.0.9 [9855]
K-Lite Mega Cod... [9326]
BitComet 1.21 F... [9283]
Black Market fo... [8593]
MOBILedit! 6.1.... [8183]
Ново от Калдата