Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
KMPlayer 3.9.1.131 Final / 4.0 Beta 6
KMPlayerKMPlayer е безплатен мощен аудио и видео плейър, който поддържа широк списък от кодеци и файлови формати. Предлага и пълна VCD/DVD функционалност. Програмата позволява разширяване на възможностите ѝ чрез плъгини, а също така разполага и с вградени аудио и видео кодеци.

KMPlayer e чудесен мултимедиен плейър, който поддържа голям брой формати сред които: VCD, DVD, AVI, MKV, Ogg, OGM, 3GP, MPEG, WMV, RealMedia, QuickTime и други.

admin на December 17 2014
Правец с ЛапТоп и Таблет – на пазара от януари.
LapTopСлед едногодишно очакване, вече може да си купите лаптоп „Правец 64М", оборудван с последните технологии в компютърната техника, с изчистен и модерен дизайн, тегло от 1,8 кг и батерия, издържаща над 7 часа работа. Компютрите „Правец” бяха възродени от българска фирма-асемблатор, която твърди, че притежава правата върху запазената марка. При представянето на прототипите преди година новината създаде вълна от реакции – както от хора, които искат да си купят лаптоп „Правец”
admin на December 12 2014
И в Русия обмислят "данък Интернет"
NewsЗасега се обмисля годишен данък в размер на 300 руски рубли или около 5-6 американски долара. Данъкът ще бъде начисляван за всяко устройство, включен към Глобалната мрежа. Така например, ако потребителят разполага с Wi-Fi рутер и 3G смартфон, то трябва да заплати двойна сума - за устройствата, свързани към рутера и за 3G връзката.

pafkata86 на December 07 2014
Linux Mint 17.1 Rebecca
MintLinux Mint е безплатна и отворена операционна система, базирана на Ubuntu и е предназначена не толкова за професионалистите, колкото за обикновените потребители, предлагаща много лесно използване, логичен интерфейс, опростено инсталиране на програмно осигуряване, драйвери, кодеци и всичко необходимо за ежедневната работа.

Linux Mint изцяло поддържа български език, а минималните системни ресурси са следните:


admin на November 30 2014
Какво ново в Ubuntu Server 14.10 Utopic Unicorn
UbuntuНаскоро Canonical представи последната версия на сървърния вариант на известната си операционна система Ubuntu Server, излязла под кодовото име Utopic Unicorn.

Вероятно най-важните промени тук са появилата се поддръжка на Docker v1.2, последната версия на OpenStack, както и други обновени характеристики. Canonical искат да са там, където е IT света и демонстрират подкрепата си за контейнеризацията, както с подкрепата на Docker v1.2, така и с поддръжката на LXC контейнерите. За разлика от предишни версии на системата, където контейнери можеха да създават единствено системни администратори, имащи root достъп до системата, то с появата на


pafkata86 на October 26 2014
Microsoft отчете приходи от 23.3 милиарда долара за Q1 и изпрева
MicrosoftНапоследък нещата сякаш се нареждат за Microsoft.

Компанията отчете приходи от 23.3 милиарда долара за първото тримесечие на новата си фискална година, с което подобри очакванията, които бяха за 22 милиарда долара приходи.

Чистите печалби на Microsoft за периода са 4.54 милиарда долара или 54 цента на акция, което отново е повече от очакваните 49 цента на акция.


pafkata86 на October 25 2014
Hewlett-Packard се разделя на две
HPДосегашният главен изпълнителен директор Мег Уитман ще оглави Hewlett-Packard Enterprise, а бизнесът с PC и принтери ще се управялва от Дион Уайзлър, който поема компанията HP Inc.

Публикуваните от редица бизнес издания през последното денонощие предположения, че технологичният гигант Hewlett-Packard ще се раздели на две самостоятелни бизнес единици, бяха потвърдени официално. Така едната от въпросните две компании, която ще се нарича Hewlett-

admin на October 08 2014
IBM представи нови сървъри, базирани на Power 8 процесори
IBMСамо няколко дни след като IBM продаде своя бизнес за производство на х86-сървъри на Lenovo, синият гигант представи на пазара нови сървъри, базирани на процесори с Power8 архитектура. В официалното съобщение на IBM се казва, че новите сървъри превъзхождат с 20% по производителност сървърите, базирани на х86-архитектура, при една и съща цена.

Сървърите от среден клас S822L и S824L поддържат до два 12-ядрени

admin на October 07 2014
Русия се прехвърля от Intel и AMD чиповете към своите процесори "Байкал"
HardwareРусия е готова да изхарчи десетки милиони долари за разработването на собствения процесор "Байкал", известен още и с името Baikal. Руското министерство на промишлеността и търговията възнамерява да се откаже от използването на чиповете на Intel и AMD, използвани във военните и държавните структури. Интересно е, че руският чипсет, който ще бъде използван в компютрите и сървърите на държавните структури е базиран на 64-битови ARM процесорни ядра тип Cortex А-57
admin на June 20 2014
Окончателно: Ubuntu 14.10 ще излезе на 23 октомври
UbuntuCanonical определи окончателно официалната дата за дебюта на Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn), като я измести със седмица по-назад от първоначално обявената.

Почти веднага след пускането на операционната система Ubuntu 14.04 LTS разработчиците на Canonical започнаха да работят и по следващата версия Ubuntu 14.10, която, както винаги трябва да се появи през октомври. Ubuntu 14.04 LTS беше пусната точно навреме – на 17 април, но това не беше съвсем обичайна дата за дебюта на дистрибуцията, тъй като Ubuntu платформите обикновено излизат по-късно през съответния месец. Точно това ще се случи и с новата Ubuntu 14.10 с кодово име Utopic Unicorn.

admin на June 10 2014
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13354]
Registry Mechan... [13122]
Super MP3 Downl... [13102]
Microsoft Secur... [12834]
Rotativki [11887]
Hiren`s v10.0.9 [9737]
K-Lite Mega Cod... [9213]
BitComet 1.21 F... [9164]
Black Market fo... [8367]
MOBILedit! 6.1.... [7937]
Ново от Калдата