Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Ubuntu с нова версия за мобилни устройства
LinuxЗасега Ubuntu MID работи на две устройства, Samsung Q1U и Intel Crown Beach станцията за производството на устройства, използващи Atom процесори. Може да бъде пуснат също и на обикновени компютри с помощта на KVM софтуер за виртуализация.
admin на June 26 2008
Съдебен иск срещу Google
GoogleМалката западна компания LimitNone е подала в съда иск за 1 милиард долара срещу Интернет гиганта Google. Сумата от 1 милиард долара е поискана за компенсиране на загубите от неизпълнени партньорски споразумения, а също и за незаконно присвояване на търговски тайни и използването им в набора Google Apps.
admin на June 26 2008
Intel се заема със слънчева енергия
IntelГолемият световен производител на процесори Intel създава нова компания, която ще се занимава с производство и доставка на фотоелектрични преобразуватели, които се използват в слънчевите панели. Щаб квартирата на компанията, която е получила името SpectraWatt, ще бъде разположен в щата Орегон, САЩ.
Admin на June 17 2008
Хакери пробиха сайта на британското МВР
Exploit Bugs HackБанда чуждестранни хакери са проникнали в сайта на британското вътрешно министерство за борба с престъпността и около 13 часа го използвали с цел финансови измами, съобщи в. "Дейли мейл". Те сменили неговата начална страница с тази на Италианската пощенска банка и между 1 юни вечерта и 2 юни сутринта ...
admin на June 09 2008
Linux Kernel 2.6.24.7
LinuxЯдрото е общото между всички дистрибуции на Linux - това е нещо, което зависи от Линус Торвалдс. Вие можете да се сдобиете безплатно с него. Обикновено го получавате в неговия изходен код (така, както са го писали Линус Торвалдс, Алан Кокс и др.), но, за да се зареди операционната система, трябва ядрото да е в машинен код. Т.е. трябва на превърнете ядрото от изходен в машинен код, който процес се нарича компилиране. Това обаче позволява да компилирате само тези тези части, които са ви нужни. Например, вие може би не се нуждаете от поддръжка на SCSI адаптери и устройства или на поддръжка на повече от 1GB RAM. Благодарение вие можете да настроите така ядрото, че то да е най-оптимизирано за вашата конфигурация. Когато инсталирате някаква дистрибуция на Linux, вие получавате компилирано ядро, което обаче е направено така, че да поддържа почти всичко, което го прави доста неоптимизирано. Това предполага, че бихте искали да го прекомпилирате. (описанието е копирано от valery.bgit.net) Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License) Web: www.kernel.org Download: Linux Kernel 2.6.24.7
Mast3rX на May 10 2008
Разширение за Firefox заразено с троянец
FirefoxЕдин от пакетите за локализация на браузъра Firefox е бил инфектиран със зловреден код, става ясно от съобщение в сайта на разработчика Mozilla, цитирано от technews.bg. При неговото инсталиране компютърът се заразява с троянската програма Xorer, която започва да показва рекламни съобщения.
Mast3rX на May 09 2008
Google Translate включи и българския език
GoogleЕдин от най-добрите онлайн преводачи Google Translate включи вчера -8 май - и българския език в своята програма, съобщава Hicomm.bg. Едновременно с родната ни реч беше включен и хърватски език. Така езиците на преводача на най-голямата интернет търсачка станаха вече 23.
Mast3rX на May 09 2008
Linux Kernel 2.6.25.2
LinuxЯдрото е общото между всички дистрибуции на Linux - това е нещо, което зависи от Линус Торвалдс. Вие можете да се сдобиете безплатно с него. Обикновено го получавате в неговия изходен код (така, както са го писали Линус Торвалдс, Алан Кокс и др.), но, за да се зареди операционната система, трябва ядрото да е в машинен код. Т.е. трябва на превърнете ядрото от изходен в машинен код, който процес се нарича компилиране. Това обаче позволява да
Mast3rX на May 07 2008
Opera 9.50 Build 9972 Beta
OperaЕдин от най-известните Интернет браузъри, който е снабден с множество нови и интересни функции. Някои хора смятат, че това е най-бързата програма за разглеждане на уеб страници. Програмата има вградени защити от изскачащи прозорци, използване на табове, вградена търсачка и много, много други. Лиценз: Безплатен (Freeware) Web: Opera Software | Screen: Opera Screen | Download: Opera 9.50 Build 9972 Beta
Mast3rX на May 06 2008
Linux Kernel 2.6.26 Release Candidate 1
LinuxЯдрото е общото между всички дистрибуции на Linux - това е нещо, което зависи от Линус Торвалдс. Вие можете да се сдобиете безплатно с него. Обикновенно го получавате в неговия изходен код (така, както са го писали Линус Торвалдс, Алан Кокс и др.), но, за да се зареди операционната система, трябва ядрото да е в машинен код. Т.е. трябва на превърнете ядрото от изходен в машинен код, който процес се нарича компилиране. Това обаче позволява да компилирате само тези тези части, които са ви нужни. Например, вие може би не се нуждаете от поддръжка на SCSI адаптери и устройства или на поддръжка на повече от 1GB RAM. Благодарение вие можете да настроите така ядрото, че то да е най-оптимизирано за вашата конфигурация. Когато инсталирате някаква дистрибуция на Linux, вие получавате компилирано ядро, което обаче е направено така, че да поддържа почти всичко, което го прави доста неоптимизирано. Това предполага, че бихте искали да го прекомпилирате. (описанието е копирано от valery.bgit.net) Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Web: www.kernel.org
Download: Linux Kernel 2.6.26 RC 1
Mast3rX на May 05 2008
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13325]
Registry Mechan... [13096]
Super MP3 Downl... [13071]
Microsoft Secur... [12804]
Rotativki [11865]
Hiren`s v10.0.9 [9728]
K-Lite Mega Cod... [9197]
BitComet 1.21 F... [9153]
Black Market fo... [8345]
MOBILedit! 6.1.... [7909]
Ново от Калдата