Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
openSUSE 11.0 Beta 2
LinuxПроектът openSUSE е отворена програма, спонсорирана от компанията Novell. Като внедрява повсеместното използване на Linux, openSUSE.org предоставя свободен и лесен достъп до най-удобната версия на Linux в света - openSUSE. Проектът openSUSE предоставя на разработчиците и ентусиастите на Linux всичко, което им е нужно, за да започнат да работят с него. Проектът openSUSE си поставя следните цели: Да направи openSUSE най-лесната за потребителя версия на Linux с цел да стане най-използваната платформа с отворен код; Да осигури среда за сътрудничество в областта на програмното осигуряване с отворен код с цел да направи openSUSE най-добрата в света Linux-система както за новаци, така и за опитни потребители; Максимално да опрости и отвори процесите на разработване на програмно осигуряване, за да направи openSUSE платформа, която ще изберат Linux-хакерите и разработчиците на програмно осигуряване. Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Web: Novel Inc.
Download: openSUSE 11.0 Beta 2
Mast3rX на May 03 2008
Slackware Linux 12.1 Final
LinuxИзлезе тестова версия на популярната Linux дистрибуция. Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Web: www.slackware.com
Download: Slackware Linux 12.1 Final
Mast3rX на May 03 2008
BMW възроди M1 след 30 години
BMW-UpgradeНа известния италиански конкурс Villa D`Este Concorso D`Eleganza, който се проведе между 25 и 27 април, BMW представи концепцията M1 Homage, съобщава speed-press.com
Автомобилът е съвременна интерпретация на легендарния M1 отпреди 30 години.
Концепцията M1 Homage притежава всички характеристики на легендарния си предшественик.

Източник: news.bg

Mast3rX на May 01 2008
Заловиха израелски спец хакери
Exploit Bugs HackГрупа частни детективи, специализирали в софтуер за промишлен шпионаж, са заловени в Израел при последния обрат в развитието на продължително разследване на високо управленско равнище, съобщава technews.bg. Четирима членове на частната израелска детективска фирма Modi'in Ezrahi бяха осъдени на 28 април, след обвинение в използване на вирус от типа "троянски кон", за да откраднат секретна търговска информация от конкурентите на свои клиенти. Източник: news.bg
Mast3rX на May 01 2008
Red Hat Linux е по-сигурна от Windows
LinuxИнтригуващ поглед върху нивата на възприемане на софтуера с отворен код, както и върху начина, по който той променя релефа на софтуерната индустрия, предлага нов доклад на групата Standish, базиран на петгодишни проучвания и анализи.
Потребителите, участвали в проучването, определят няколко ключови фактора за възприемане на отворения код. Сред тях се нареждат по-ниските цени, по-добрата сигурност и надеждност, както и по-бързата разработка и развитие, пише в доклада, данни от който са изнесени в arstechnica.com.

Източник: technews.bg
Mast3rX на April 28 2008
phpMyAdmin 2.11.3
PHPС помощта на това Web базирано приложение ще можете да управлявате вашите MySQL бази с данни по особено лесен и интуитивен начин. Нещо, задължително за всеки администратор на бази с данни. Лиценз: Безплатен GPL (GNU General Public License)

Web: phpMyAdmin Devil Team
Demo: phpMyAdmin Demo
Screen: phpMyAdmin Screens
Download: phpMyAdmin 2.11.3
Mast3rX на December 09 2007
GeForce 9 се очаква през месец февруари
NvidiaNvidia все още не са приключили с видео картите си от 8-ма серия, тъй като трябва да пуснат на пазара G92 GeForce 8800 GTS 512 и G98 GeForce 8400. Въпреки това съвсем скоро се очаква да пуснат на пазара и своята девета серия GeForce видео карти. GeForce 9 серията се очаква да се появи през месец февруари следващата година, когато ще бъдат пуснати и D9E (Е от ентусиасти) картите. Това ще бъдат високо-производителни карти с поддръжка на PCI-Express 2.0 и DirectX 10.1, базирани на 65nm-вграден D9E чип. Също така компанията подготвя и D9P (P от производителност) карти, който ще се появят най-вероятно към месец юни.Това ще бъдат карти от среден клас. Очакват се и карти от нисък клас през лятото на 2008 година.

Източник: kaldata.bg TOFO
Mast3rX на December 04 2007
Ubuntu 8.04 "Hardy Heron" Alpha 1
LinuxТова е финалната версия на Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) която включва подобрения, възможност за създаване на предварително определени OEM системи, автоматично стартирате на системата, обновяване на стари версии на Ubuntu без нужда от мрежов достъп, създаване на LVM и/или RAID дялове, инасталиране върху системи с по-малко от 192 МВ RAM памет и други. Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Web: www.ubuntu.com
Download: Ubuntu 8.04 "Hardy Heron" Alpha 1
Mast3rX на December 02 2007
NetBSD 4.0 Release Candidate 5
NetBSDNetBSD е силно интегрирана система. В допълнение към силно преносимото си и високопроизводително ядро, NetBSD притежава и пълен набор от потребителски инструменти, компилатори на няколко езика, прозоречна система X, софтуер за защитни стени (firewall) и многобройни други инструменти, всички придружени с пълен изходен код. Колекцията от пакети на NetBSD съдържа повече от 5000 пакета. Предварително компилирани дистрибуции за известно число платформи в момента се подготвя.

Web: www.netbsd.org
Download: NetBSD 4.0 RC5
Mast3rX на November 30 2007
Mozilla Firefox 2.0.0.10
FirefoxMozilla Firefox е може би най-известния Интернет браузър. Сред възможностите му са работа с табове, вместо отделни прозорци, поддръжка на различни облици; поддръжка на допълнения, които реално правят възможностите на браузъра неограничени. Също така браузъра е преведена на множество езици, отличава се с завидна лекота и бързина на работа, вграден модул за търсене най-известните търсачки и още много други възможности.. Лиценз: Безплатен, MPL (Mozilla Public License)

Web: www.mozilla.org
Download: Mozilla Firefox 2.0.0.10 [всички OS]
Mast3rX на November 27 2007
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13586]
Registry Mechan... [13360]
Super MP3 Downl... [13352]
Microsoft Secur... [13057]
Rotativki [12117]
Hiren`s v10.0.9 [9855]
K-Lite Mega Cod... [9326]
BitComet 1.21 F... [9283]
Black Market fo... [8593]
MOBILedit! 6.1.... [8183]
Ново от Калдата