Oбновявания на ОС Windows XP
Публикувана от admin на October 03 2015 13:02:17
Изглежда, че епохата на Windows XP ще приключи много по-късно, отколкото се иска на Microsoft. Официално, поддръжката на операционната система Windows XP бе прекратена на 8-ми април 2014 година. Но германският хакер с псевдоним Sebijk намери начин да получава обновявания по безопасността за ядрото на Windows XP до 9-ти април 2019 година. Много потребители нищо повече не искат от Microsoft и по всичко изглежда, че животът на "безсмъртната" операционна система ще бъде удължен с още пет години.

Най-хубавото на метода, открит от Sebijk, е че той е толкова лесен и може да бъде използван от всеки потребител, без някакви специални познания. Необходимо е да се направи съвсем малка корекция в системния регистър и това е всичко. Sebijk е публикувал в своя уеб-сайт подробна инструкция, как това може да стане чрез обикновен .reg файл.

Тайната на този грандиозен хак не е сложна - Microsoft обеща още пет години да поддържа предназначената за операционна система Windows POSReady 2009, която използва ядрото на Windows XP. За тази ОС продължават да излизат обновявания, понеже не може да се оставят незащитени , работещи под нейното управление. Обикновените потребители трябва само да подправят леко системния регистър, за да убедят системата за обновявания, че това е Windows POSReady 2009.

Ето какво трябва да направите:
Създавате текстов файл .txt и добавяте кода

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MECHINE\SYSTEM\WPA\PosReady] "Installed"=dword:00000001


Save as .reg file and doubleclick to import it.