Google представи нов алгоритъм за търсене
Публикувана от admin на September 29 2013 11:06:30
В края на седмицата Google навърши 15 години, което бе отбелязано с конференции, партита и няколко анонса, измежду които и появата на новия алгоритъм на търсене Hummingbird, който вече се ползва от най-голямата интернет търсачка в света.
По думите на Амит Шангай, старши вицепрезидент на "търсенето", Hummingbird е най-голямата промяна в алгоритъма на търсене в търсачката в последните 12 години, която цели да представи контекстуалното търсене по един съвсем нов начин, възприемайки търсените думи не просто, като поредица от

Разширени новини
В края на седмицата Google навърши 15 години, което бе отбелязано с конференции, партита и няколко анонса, измежду които и появата на новия алгоритъм на търсене Hummingbird, който вече се ползва от най-голямата интернет търсачка в света.
По думите на Амит Шангай, старши вицепрезидент на "търсенето", Hummingbird е най-голямата промяна в алгоритъма на търсене в търсачката в последните 12 години, която цели да представи контекстуалното търсене по един съвсем нов начин, възприемайки търсените думи не просто, като поредица от знаци, а като структури натоварени със значение и радикална промяна в подобрението на разговорното търсене (англ.: conversational search), която се стреми да промени из основи съвременното търсене в Мрежата.

Последната голяма промяна в алгоритмите за търсене на Google Search беше през 2010г. с представянето на Kaffeine, който обаче засягаше основно начина, по който бива индексирана информацията, докато Hummingbird е радикална промяна, която цели да промени начина, по който търсачката "разбира" индексираните данни.

А иначе Hummingbird е в действие от близо месец насам, но промяната беше обявена сега, вероятно, за да съвпадне с рожденния ден на компанията. Една от най-големите промени ще е разбира се в гласовото търсене. Дани Съливан от Search Engine Land внася някои разяснения относно новия алгоритъм на Google в материал, озаглавен: "Често задавани въпроси: Всичко за новия алгоритъм на Google Hummingbird", в който дава пример за това какво означава алгоритъма за търсенията:

"Представете си един автомобил, който е създаден през 50-те. Той може да има страхотен двигател, но е също двигател, на който му липсват определени неща, като възможността за инжекционно запалване или неспособност да ползва безоловен бензин. Когато Google правят промяната към Hummingbird, то те сякаш свалят стария двигател и слагат нов. Google също така го направиха толкова бързо, че всъщност никой не разбра за това".

И по думите на Съливан, не, Hummingbird не би трябвало и най-вероятно няма да промени с нещо (поне негативно) SEO-оптимизацията.