Ще видим Windows 9 още през октомври тази година
Публикувана от admin на January 27 2014 10:42:43
Поне така твърди един от обичайните източници на информационни утечки за новата операционна система на Microsoft, според който RTM -версията на Windows 9 ще е достъпна още на 21 октомври 2014 г.

Актуализациите в слуховете относно следващата операционна система на Microsoft стават почти ежеседмични, добавяйки нови, макар и все още неофициални, детайли, свързани с Windows 9. Най-прясната порция такива идва от...

Разширени новини
Поне така твърди един от обичайните източници на информационни утечки за новата операционна система на Microsoft, според който RTM -версията на Windows 9 ще е достъпна още на 21 октомври 2014 г.

Актуализациите в слуховете относно следващата операционна система на Microsoft стават почти ежеседмични, добавяйки нови, макар и все още неофициални, детайли, свързани с Windows 9. Най-прясната порция такива идва от един от редовните източници на достоверни информационни утечки за Windows – неизвестен, но явно добре запознат с „кухнята“ на платформата потребител с псевдоним WZor. А според един от последните му постове в Twitter, окончателната версия на Windows 9 ще стане достъпна още през тази есен, и по-точно на 21 октомври 2014 г., когато според източника трябва да иззлезе RTM -версията на новата ОС.

Това е доста по-рано в сравнение с досегашните очаквания, които твърдяха, че на работата с Windows 9 ще можем да се насладим най-рано през април 2015 г., а преди илизането на RTM -версия ще има поне 3 междинни издания.

Очаква се, че операционната система Windows 9 ще бъде снабдена с нов потребителски интерфейс, който дори се е сдобил с име «Metro 2.0». Според някои източници, новият UI ще бъде по-полезен и по-лесен за употреба от потребителите.

По всичко личи, че по време на предстоящата през април конференция за разработчици BUILD 2014 компанията Microsoft няма да предостави алфа-версия на новата си ОС, но всечки се наадяват, че поне ще раазкрие официално повече подробности за нея.