Потребителите Windows XP не желаят да преминават към Windows 8
Публикувана от admin на February 03 2014 13:47:01
Поредния статистически доклад за първото тримесечие на 2014 година на аналитичната компания Net Applications, която проследява уникалните посетители от 40 000 уеб-сайта, показа, че частта на операционната система Windows XP не само не намалява, а дори се увеличава. Обречената да престане да съществува към 8-ми април тази година операционна система не възнамерява да се предава. За месец януари, нейното разпространение дори е нараснало с 0,25% и е достигнало ниво от 29,23% сред най-разпространените ОС. За Microsoft това е
Разширени новини
Поредния статистически доклад за първото тримесечие на 2014 година на аналитичната компания Net Applications, която проследява уникалните посетители от 40 000 уеб-сайта, показа, че частта на операционната система Windows XP не само не намалява, а дори се увеличава. Обречената да престане да съществува към 8-ми април тази година операционна система не възнамерява да се предава. За месец януари, нейното разпространение дори е нараснало с 0,25% и е достигнало ниво от 29,23% сред най-разпространените ОС. За Microsoft това е много неприятно и със сигурност неочаквано развитие на нещата, понеже през месец декември миналата година разпространението на Windows XP бе намаляло с 2,2%. Статистиката показва, че към днешен ден с 13-годишната операционна система работят приблизително една четвърт от всички персонални компютри.

winXpMicrosoft не се умори да предупреждава потребителите, че поддръжката на ОС Windows XP спира и тя ще стане уязвима към външни атаки.

Може да се каже, че има и добра новина за Microsoft - ОС Windows 8.1 вече е по-разпространена от ОС Windows Vista. Техните показатели сега достигат съответно 3,95% (+0,35%) и 3,3% (-0,31%). Но като абсолютно значение, разпространението на тези операционни системи не е голямо.

statsТова са твърде тревожни цифри за Microsoft. При събиране процентите на Windows 8 и 8.1 се получава обща част от 10,58%. Това е почти два пъти по-малко отколкото постигна Windows 7 след 15 месеца от представянето й. Сега разпространението на Windows 7 достигна 47,49% (-0,03%).