Предварителната версия на Windows 9 излиза през 2015 г.
Публикувана от admin на June 05 2014 10:12:24
Съвсем скоро пък може да се очаква появата и на предварителна версия на следващия пакет Office 2015, гласи поредна информационна утечка от Мрежата.

Кажи-речи всеки месец в Мрежата плъзват нови слухове, свързани със следващата операционна система на Microsoft, но малко от тях се базират на реални документи. За такъв достоверен източник обаче претендира онлайн изданието Myce, което се е

Разширени новини
Съвсем скоро пък може да се очаква появата и на предварителна версия на следващия пакет Office 2015, гласи поредна информационна утечка от Мрежата.

Кажи-речи всеки месец в Мрежата плъзват нови слухове, свързани със следващата операционна система на Microsoft, но малко от тях се базират на реални документи. За такъв достоверен източник обаче претендира онлайн изданието Myce, което се е добрало до техническа документация, разкриваща разни детайли за очаквани софтуерни продукти на редмънтския гигант като Windows 9 и Office 2015.

win9Според въпросния източник, в момента тече активна работа по разработката на операционната система Windows 9, която към момента все още има статут на алфа-версия, а пускането на първата предварителна версия (Preview) по план трябва да се състои през второто или третото тримесечие на 2015 г. Сред нововъведенията, с които ще се отличава Windows 9 се споменават неща като преработен потребителски интерфейс Metro, подобрения в работата на функциите Windows Defender, OneDrive и активацията на Windows. Отбелязва се също възможност за използване на виртуалния помощник Cortana, който неотдавна се появи в мобилната ОС Windows Phone 8.1.

win9За Office 2015 пък се твърди, че той вече е излязаъл от статута на алфа-версия. В момента неговият статус се отбелязва в документацията като TP-CP1 (Technical Preview и Consumer Preview 1). Това означава, че появата на предварителната публична версия на Office 2015 може да стане достъпна съвсем скоро.