Правец с ЛапТоп и Таблет – на пазара от януари.
Публикувана от admin на December 12 2014 12:36:05
След едногодишно очакване, вече може да си купите лаптоп „Правец 64М", оборудван с последните технологии в компютърната техника, с изчистен и модерен дизайн, тегло от 1,8 кг и батерия, издържаща над 7 часа работа. Компютрите „Правец” бяха възродени от българска фирма-асемблатор, която твърди, че притежава правата върху запазената марка. При представянето на прототипите преди година новината създаде вълна от реакции – както от хора, които искат да си купят лаптоп „Правец”
Разширени новини
След едногодишно очакване, вече може да си купите лаптоп „Правец 64М", оборудван с последните технологии в компютърната техника, с изчистен и модерен дизайн, тегло от 1,8 кг и батерия, издържаща над 7 часа работа. Компютрите „Правец” бяха възродени от българска фирма-асемблатор, която твърди, че притежава правата върху запазената марка. При представянето на прототипите преди година новината създаде вълна от реакции – както от хора, които искат да си купят лаптоп „Правец”, така и от хора-противници на идеята.
В момента компанията има на склад 100 пилотни бройки от „Правец 64М", които ще бъдат предложени за продажба на техния рекламен щанд в SofiaRing МОЛ (до ИКЕА) в началото на януари 2015 г.

PravecЦените и конфигурациите на лаптопите, които ще бъдат пуснати на пазара са следните:
лаптоп с Intel i3 / 4GB RAM / 128GB SSD / дисплей 1366x768 – 1094 лв.
лаптоп с Intel i5 / 8GB RAM / 256GB SSD / HDD 500 GB / дисплей 1600x900 – 1534 лв.
лаптоп с Intel i7 / 8GB RAM / 256GB SSD / HDD 1000 GB / дисплей 1600x900 – 1748 лв.

Повече подробности за лаптопа можете да разгледате тук

Ще има и таблети "Правец"

Човекът, който доби правата над марката „Правец“, обяви, че ще произвежда и таблети „Правец“. 41-годишният Бойко Вучев съобщи намерението си в интервю с „Икономи.бг“. „Стартираме с лаптопа, но ще има и продължение. Имаме проект за таблет, защото натам отиват нещата като мобилност и удобство за ползване от потребителите. Ще го има. Не мога да кажа конкретен срок, нито цена. Операционната система в момента така я проектираме, че да бъде адаптивна и за таблет“, каза Вучев.
Той уточни, че прототипът на първия компютър ще бъде готов след Нова година, но не се ангажира с дата за пускане на пазара. Издаде обаче, че операционната система ще има леки ретро препратки към старите модели от времето на соца. Дизайнът и асемблирането на компонентите са български, а изпълнението е от тайванска фирма.
„Първоначално вариантът няма да бъде масов – по всички електронни магазини. Не е това целта ми. По-скоро го виждам малко като бутиково изпълнение. В смисъл един основен магазин, в който да могат хората да го пипнат и видят и един сайт, през който да си го поръчат онлайн. Не очаквайте да стои на рафта между останалите марки, за момента поне“, предупреждава той.
Вучев обясни силния медиен и обществен интерес към възраждането на „Правец“ с носталгията.
„Очаквах интерес, защото това е уникална българска марка от едно време. И очаквах наистина да има интерес, но по-скоро от средите на хората като мен, хората, които са се занимавали с компютри от самото им начало, които са технически насочени. Но тук става въпрос за желание от стотици хора да притежават компютъра, без да съм пуснал никакви по-конкретни параметри за машината. Явно съм докоснал в тях нещо мило и носталгично и те ме поздравяват и искат да притежават този компютър“, смята предприемачът.