Вижте тайните кодове за Android, отключващи редица настройки и функции
Публикувана от admin на January 15 2016 17:20:18
Смартфоните, работещи под управлението на ОС Android имат редица скрити настройки, до които може да се стигне с помощта на секретни кодове. Тези кодове трябва да се използват внимателно, понеже дават достъп до най-дълбоките и най-важни настройки на смартфона.

Използването на тези кодове става на собствен риск. Те са открити и събрани от най-различни уеб-сайтове от потребители, които са разглеждали и тествали своите мобилни телефони и ако се

Разширени новини
Смартфоните, работещи под управлението на ОС Android имат редица скрити настройки, до които може да се стигне с помощта на секретни кодове. Тези кодове трябва да се използват внимателно, понеже дават достъп до най-дълбоките и най-важни настройки на смартфона.

Използването на тези кодове става на собствен риск. Те са открити и събрани от най-различни уеб-сайтове от потребители, които са разглеждали и тествали своите мобилни телефони и ако се решите да ги използвате, могат да осигурят достъп до много от скритите настройки на смартфоните.

Има страхотно много смартфони с ОС Android и тези кодове ще имат различен ефект при някои модели. Ако изглежда, че нещо не работи и не се получава, опитайте с премахване на символите "#*" или "*#*" в началото и/или края. Напълно е възможно тези кодове да не сработят при някои смартфони.

*#*#7594#*#* Този код е един от съвсем опростените, но полезни инструменти. Въвеждането на този код ще ви даде възможност да настроите, какво да се случи след продължително натискане на бутона на захранването.

По подразбиране това действие води до запитване, какво точно имате предвид - включване на безшумен режим, самолетен режим или цялостно изключване на устройството. Тази опция дава възможност за избор на директно изключване на смартфона, като по този начин екранът на дисплея се използва по-малко и може да се спести ценно време.

*#*#4636#*#* Този код е стандартен за всички Android устройства. Подобно на тайния режим в iPhone, кодът извежда недостъпна по друг начин информация за смартфона и неговата акумулаторна батерия. Въвеждането на този код дава подробна информация за мобилното устройства, за използването на акумулаторна батерия и за мрежовата връзка.

*#*#7780#*#* Този код предизвиква цялостно връщане на заводските настройки на смартфона. Трябва да се използва внимателно, понеже изтрива всички лични данни, настройки и приложения, които са записани в паметта на устройството. Тази опция е полезна, когато се е случило нещо нередно със смартфона и той трябва да се възстанови до началното си състояние. Функцията често се използва за почистване на смартфона, преди да бъде даден за ползване на някой друг или преди продажба.

*2767*3855# Това е по-крайна версия на предишната функция. Този код нулира абсолютно всичко, изтрива всичката информация от външната карта памет и дори може да се наложи преинсталиране на фърмуера
.