Обновяването до Windows 10 вече е препоръчително и се изтегля автоматично
Публикувана от admin на February 03 2016 11:18:26
Microsoft миналата година обеща, че съвсем скоро Windows 10 няма да бъде опционален (Optional) ъпдейт и ще бъде прехвърлен в категорията на препоръчителните (Recommended) обновявания. Денят "X" настъпи: от 1-ви февруари 2016 година Windows 10 се разпространява "доброволно-принудително" и вече се изтегля напълно автоматично.

Потребителите с ОС Windows 7, 8 и 8.1 ще трябва да бъдат още по-внимателни, естествено ако не искат незабавното инсталиране на Windows 10.

Разширени новини
Microsoft миналата година обеща, че съвсем скоро Windows 10 няма да бъде опционален (Optional) ъпдейт и ще бъде прехвърлен в категорията на препоръчителните (Recommended) обновявания. Денят "X" настъпи: от 1-ви февруари 2016 година Windows 10 се разпространява "доброволно-принудително" и вече се изтегля напълно автоматично.

Потребителите с ОС Windows 7, 8 и 8.1 ще трябва да бъдат още по-внимателни, естествено ако не искат незабавното инсталиране на Windows 10.

Миналата есен Microsoft уж по погрешка отбеляза във Windows Update новата ОС като Recommended, вместо Optional. Тогава хиляди потребители с учудване забелязаха, че техният компютър самостоятелно започва подготовка за инсталиране на новата операционна система. Корпорацията се извини и съобщи, че тази класификация е станала случайно.

Windows 10



Този път грешка няма и от началото на тази седмица, същият процес е стартиран официално и всички потребители с Windows 7, 8 и 8.1 автоматично ще получат ъпдейтите за Windows 10.

Всички, които предпочитат да оставят активирано автоматичното обновяване могат да очакват твърде неприятен сюрприз - на техните компютри подготовката за обновяване започва автоматично. Но и при ръчните ъпдейти, обновяването до Windows 10 по подразбиране е отбелязано и изтеглянето на инсталационните файлове и тяхното декомпресиране също може незабелязано да започне във фонов режим.

Да не забравяме, че при обновяване до Windows 10, има възможност за връщане към предишната ОС през следващите 31 дни.