Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Ускоряване на браузъра 2
Страница 2 от 3

Ускорете Firefox, като чистите Downloads листата
Ако дейността ви налага честичко да сваляте различни файлове през браузъра и ако той е Firefox, в един момент може да забележите, че след края на поредния даунлоуд приложението има склонност да “заспива” за известно време, което може да варира от няколко секунди до почти минута. Това, разбира се, е неприемливо, особено като се има предвид, че Firefox (поне в последните си версии) има претенциите да е един от най-бързите браузъри. Ако се сблъскате с подобен проблем, причината може да е в прекалено големия списък с изтегляния.

Ако нямате спомен кога за последно сте го преглеждали, задължително го погледнете отново (най-лесно се изкарва с комбинацията Ctrl-J). Ако списъкът е прекалено дълъг, можете да го изчистите само с един бутон (в левия долен ъгъл на прозореца), след което сигурно ще се уверите, че има значително подобрение в работата на програмата. Дори това прочистване досега да ви се е струвало ненужно, създайте си навика да го правите редовно – наистина помага, а и със сигурност не вреди (действието не изтрива свалените файлове, а само списъка, който пази Firefox).
Махнете от Firefox старите версии на Java конзолата
Както сигурно знаете, Java е програмен език/платформа, която се използва в много уебсайтове и приложения, а нерядко се асоциира и като “онова нещо, което непрекъснато ме кара да инсталирам разни ъпдейти”. Макар и типично за по-неопитни потребители, второто описание е доста точно, а всеки път, когато правите поисканата актуализация, Firefox си добавя нова версия на Java Console (инструмент за дебъг, който по принцип е напълно безполезен за повечето Интернет потребители). До тук добре, но проблемът е, че Firefox не изтрива старите версии на въпросната “конзола”. Всъщност няма категорични доказателства, че наличието на много Java Console версии се отразява на на този браузър, но във всеки случай няма нужда да пазите повече от една - последната.

Затова, ако погледнете списъка с разширения на Firefox (достъпен от менюто “Инструменти” и след това “Добавки” или чрез шорткъта Ctrl+Shift+A ) и видите 5-6 такива версии, по-добре махнете излишните. Сигурно ще забележите, че няма опционален бутон за деинсталиране, затова ще трябва да прибегнете до малка хитрост, която всъщност е сравнително лесна.
За да я приложите, трябва да стартирате Firefox като администратор - излезте от браузъра и след това кликнете върху десктоп иконата му с десен бутон на мишката. Изберете да го стартирате като администратор и влезте отново в списъка с разширенията – сега вече би трябвало опцията за деинсталиране да е активна. Махнете всички стари версии на Java Console, като оставите само най-новата за всеки случай.
Накарайте Firefox да минава директно към новоотворените табове
Обикновено когато кликнете на някой линк, който се отваря в нов таб (подпрозорец), Firefox всъщност отваря таба, но не преминава директно към него – защото така е настроен браузърът по подразбиране. В това няма много смисъл, тъй като защо ще отваряте нови табове, ако не искате да ги видите веднага, нали?  

За щастие има лесен начин това малко странно решение на разработчиците да се коригира. И ако искате веднага да преминавате директно към новоотворените табове, идете в менюто “Инструменти”  и отворете секцията “Настройки”. Там изберете подменюто “Подпрозорци” и сложете отметка срещу последната опция от списъка, гласяща “Превключване към новоотворен подпрозорец”. Цъкнете на “Добре” (OK) и… готово.


Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13472]
Registry Mechan... [13242]
Super MP3 Downl... [13224]
Microsoft Secur... [12934]
Rotativki [11991]
Hiren`s v10.0.9 [9796]
K-Lite Mega Cod... [9260]
BitComet 1.21 F... [9228]
Black Market fo... [8477]
MOBILedit! 6.1.... [8056]
Ново от Калдата