Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Как да си свалим и изпробваме Windows 8 безплатно 2
Страница 2 от 3

Инсталиране на Windows 8 Developer Preview
Както споменахме, Windows 8 Developer Preview версията е на разположение за всеки, който желае и има смелостта да я изпробва, т.е. не е задължително да сте част от затворения TechNet кръг от разработчици на Microsoft, за да се сдобиете с нея. Налични са както 32-битови, така и 64-битови варианти на изданието, плюс SDK комплект и други инструменти за разработка. Ако не ви пречи, че Windows 8 ще ви „говори” само на английски, можете да си изтеглите свободно всичко това от официалния MSDN ресурс на компанията: http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516.
Преди да инсталирате, държим да ви предупредим отново, че поради ранния етап на разработка не се препоръчва Windows 8 Developer Preview да се инсталира от неопитни потребители, т.е. нито Microsoft, нито PC World носят отговорност, ако възникнат някакви проблеми. Но да си дойдем на думата.
Файлът за даунлоуд е под формата на ISO файл, който трябва да „изпечете” на DVD. За целта можете да използвате програма като Deamon Tools или с десен клик на сваления файл да изберете опцията ‘Burn Disc Image’. 

 
След като си монтирате ISO файла на DVD, отворете диска в оптичното устройство и отговорете с „Yes”, когато компютърът ви попита дали искате да стартирате инсталационната програма. Цялата инсталация на Windows 8 би трябвало да отнеме не повече от 10 мин.
По време на инсталацията ще се наложи да въведете наименование за РС-то и след като кликнете на Next, Windows ще открие всички налични безжични мрежи. Ако приемем, че за връзка с Интернет няма да използвате Ethernet мрежа, изберете своята безжична от показания списък и въведете паролата си. Тази стъпка може да бъде и прескочена, ако не разполагате с нужната информация в момента. 
Кликнете на Next и инсталаторът ще ви попита дали искате да приемете т.нар. Express Settings. 
Въпросните експресни настройки включват набор от предварително дефинирани опции за региона, предпочитаната подредба на клавиатурата, автоматичните ъпдейти и обмена на файлове. Можете да изберете ‘Use Express Settings’ или ‘Customize’, откъдето да предпочетете само опциите, които са най-релевантни за вашия случай. 
За инсталирането и използването на операционната система няма да е нужно да прилагате Windows Live ID, но тази идентификация ще ви е полезна, ако смятате да прибегнете до повече от едно Windows 8 устройство и да синхронизирате букмаркове, историята на браузъри и друго съдържание между устройствата. Ако нямата такава идентификация, има опция за създаването й, но за целта РС-то ви задължително трябва да е свързано към Интернет. Ще трябва да дадете e-mail адрес, в случай че си забравите паролата за своя  Windows Live акаунт.

 
Следва рестарт, след който ще видите скрийн сейвър с часа и датата. За да го махнете, задръжте левия бутон на мишката и скролнете нагоре. Ако в предишната стъпка сте избрали Windows Live опцията, сега ще трябва да въведете своя e-mail адрес. Ако не сте, вкарайте името на акаунта за локалния потребител, който сте въвели. Въведете и паролата, за да изведете стартовия екран. 
По-бързото зареждане на Windows 8

 
От Microsoft твърдят, че РС с Windows 8 може да мине от изключено състояние до екрана със  Start менюто за по-малко от 10 секунди. Това е възможно благодарение на новата хибридна система, която смесва процеси, използвани в „студените” зареждания, с тези в хибернационния режим. Както споменахме, няма нужда и да се притеснявате дали вашата РС система е достатъчно мощна, за да работи добре с Windows 8, тъй като изискванията й са същите като на Windows 7. Това означава, че като минимум е добре да разполагате с 1 GHz процесор, 1 GB системна RAM памет, 16 GB свободно пространство на хард диска и съвместима с DirectX 9 графична карта. 
Metro навигацията в Windows 8
И така, вече сте си инсталирали успешно Windows 8 Developer Preview и сте готови да изследвате тайните на новата операционна система на Microsoft и зрелищните опции, които идват с нейния нов Metro интерфейс. Отначало той сигурно ще ви се стори необичаен (всъщност няма и как да е иначе), затова по-долу ви предлагаме няколко прости стъпки, които ще ви помогнат в този първи „тест драйв” на Windows 8. 
Стъпка 1. При стартирането на Windows 8 PC на мястото на класическия десктоп ще ви бъде представен  touch-оптимизираният Metro интерфейс. Той се състои от серия панели, съдържащи препратки към приложения или данни, които се актуализират в реално време (виж стъпка 3). Групирането на панелите може да се променя лесно – с клик и провлачване на всеки панел на желаното място. 

 
Стъпка 2. При клик на някой от панелите се стартира свързаното с него приложение – в нов прозорец. Сигурно ще ви направи впечатление, че вече го няма червеното кръстче в десния горен ъгъл на прозореца, с който се затваря приложението. Вместо това в случая трябва да цъкнете на Start бутона на съответния екран или да натиснете Windows бутона на клавиатурата. С добре познатата комбинация Alt+Tab можете да преглеждате прозорците на всички стартирани приложения.

 
Стъпка 3. Някои от панелите предлагат актуализирана в реално време информация. Такъв е например панелът Socialite, който ви дава връзка към вашия Facebook акаунт. Друга интересна добавка в новия интерфейс е Windows Snap. Тя ви дава възможност да наблюдавате едно до друго две стартирани приложения, като едното заема около 70% от екрана, а другото – останалата част. 

 
Стъпка 4.


Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13173]
Registry Mechan... [12929]
Super MP3 Downl... [12913]
Microsoft Secur... [12640]
Rotativki [11670]
Hiren`s v10.0.9 [9652]
K-Lite Mega Cod... [9106]
BitComet 1.21 F... [9088]
Black Market fo... [8201]
MOBILedit! 6.1.... [7772]
Ново от Калдата