Нови статии
bash scripts
CPU-frequency scalin...
Oбновявания на ОС W...
install zoneminder 1...
Installing mysql Mar...
Теми във форума
Нови теми
инсталация на ZNC
Малък лек и удобен д...
Клавишни комбинации ...
Инсталация на Arch L...
Защитна стена за мик...
Най-активни теми
Color console linux [4]
Клавишни комбинац... [1]
Защитна стена за ... [1]
Linux [1]
инсталация на ZNC [0]
Приятели
Как да си свалим и изпробваме Windows 8 безплатно 3
Страница 3 от 3

Задръжте левия бутон на мишката и привлачете курсора от долната дясна част на екрана на ляво, за да получите достъп до петте „магии” (Charms) на Windows 8, а именно функциите: Start, Search, Share, Devices и Settings. Start винаги ви връща на главния екран, докато останалите Charm-ове се отнасят до приложението, което е отворено в момента. 

 
Стъпка 5. Функцията Share ви дава възможност да споделите съдържанието от текущото приложение с други потребители. Ако това е Internet Explorer например с тази функция можете да изпратите линк от сайта, в който сте в момента, на приятелите си във Facebook или на последователите си в Twitter. Charm елементът Devices пък ви дава бърз достъп до устройства като мрежови принтери, да речем, а Search, досещате се, помага да намерите конкретно съдържание в своя компютър. Settings опцията ви дава достъп до основни системни настройки, както и до възможностите за рестартиране или гасене на РС-то с кутийката вдясно.

 
Стъпка 6. Както споменахме и по-горе, ако предпочитате класическия десктоп изглед на Windows, можете много лесно да превключите от Metro към него. За целта просто натиснете Windows бутона на клавиатурата си или кликнете на панела Desktop от основния прозорец на Metro интерфейса. Така вече би трябвало да видите класическия Windows десктоп, допълнен с обичайните икони.

 
Стъпка 7. В комплект с Developer Preview версията на операционната система идва и най-новият браузър Internet Explorer 10.0. Прави впечатление, че в Metro браузърът не поддържа Flash и други plug-in-и, а и в прозореца няма лента „Favorites”. Ако обаче го отворите в класическия Windows интерфейс (Start, след това Desktop), ще забележите, че историята  Internet Explorer 10 показва и страниците, които сте преглеждали в Metro.

 
Стъпка 8. На известен редизайн в Windows 8 е било подложено и приложението Windows Explorer. Най-важното е, че сега то се е сдобило с Ribbon инструменталната лента, която Microsoft въведе за пръв път в пакета си Office 2007. Ще се уверите, че той е доста удобен и в Windows Explorer. 

 
Няколко думи и за Windows App Store
Циркулиращите по-рано слухове, че Windows 8 ще има интегриран магазин за приложения, подобен на Apple App Store и Android Market, бяха потвърдени както официално от Microsoft, така и косвено от  присъствието на панела Store в Developer Preview. Ако кликнете на въпросния панел обаче, ще установите, че засега този уебмагазин все още не функционира. Всъщност до момента няма кой знае колко подробности за него и тепърва предстои Microsoft да уточни кога евентуално ще заработи техният Windows App Store и как точно ще бъде реализиран достъпът (и евентуалните плащания) за допълнителни Windows приложения.
Това, което знаем със сигурност, е, че във въпросния уебмагазин ще бъдат достъпни както „традиционни” Windows програми, така и софтуер, оптимизиран за работа с новия сензорен интерфейс Metro, селектиран в различни категории, като продуктивност, фотография, забавления, социални мрежи, игри и др. Очаква се интерфейсът на магазина да е доста подобен на Metro, като ще има и селекции с топ рейтинг, безплатни и други, подобни на познатите онлайн магазини. 
Знае се също, че разработчиците на приложения ще могат да задават периоди за безплатни trial версии между 24 часа и 30 дни, а според Microsoft приложенията, които се качват в техния магазин, ще трябва да минават през същия сертификационен процес, който се прилага и за мобилните приложения за Windows Phone 7 платформата. Моделът, подобен на този на Apple, разбира се, има за цел да намали рисковете от поява на вредоносен софтуер в магазина, както и да гарантира някои основни стандарти по отношение на качеството, стабилността и използваемостта. 
Естествено, традиционният настолен софтуер ще продължи да бъде на разположение и на други места в Мрежата – например сайтовете на разработчиците, но приложенията специално за Windows 8 ще могат да се купуват само от Windows Store. Според шефа на звеното в Microsoft, което разработва този магазин, Тед Дуоркин компанията е решила да заложи на този рестриктивен модел на дистрибуция на приложения, за да може да гарантира на потребителите, че предлаганият софтуер наистина е сигурен и подходящ за използване.


Статията е представена от: PC World

Коментари
Няма написани коментари
Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар
Оценки
Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Downloads

New Downloads

NAVIGON-Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
NAVIGON Europe ...
µTorrent 3.4.1 ...
BitTorrent 7.9....
ProgDVB 7.04.2 ...
ProgDVB 7.04.2 ...
Wine 1.7.17
sakis3g
Wise Disk Clean...
DAEMON Tools Li...
opam
TurboFTP 6.30 B...
Skype 6.3.73.10...
FileZilla 3.7.0...
ChrisTV 5.75
BSPlayer Pro 2....
Rotativki
SquirrelMail + ...

Top 10 Downloads

n-Track Studio ... [13173]
Registry Mechan... [12929]
Super MP3 Downl... [12913]
Microsoft Secur... [12640]
Rotativki [11670]
Hiren`s v10.0.9 [9652]
K-Lite Mega Cod... [9106]
BitComet 1.21 F... [9088]
Black Market fo... [8201]
MOBILedit! 6.1.... [7772]
Ново от Калдата